Kenapa Musim Raya Waktu Paling Best Dan Terbaik Untuk ‘Shopping’ Sakan

Assalamualaikum semua...

Hai...mesti korang tengah sibuk membeli belah untuk menyambut musim perayaan ni kan? Mesti korang dah banyak baju raya kan? So.. Wafa nak tanya... Kenapa mesti waktu Raya je yang paling best untuk bershopping? Waktu di hari lain macam tak ada pulak kan... 


Okay laa... kalau nak tahu kenapa waktu raya adalah paling best dan terbaik untuk bershopping, jom tengok sini.

Dah nama pun Hari Raya, mestilah kena Shopping!

Dah menjadi kebiasaan rakyat Malaysia kan... Mesti dan pasti akan berbelanja sakan menjelang Hari Raya. Daripada baju, ke perabot, sehinggalah ke kereta. Kalau boleh, semua benda nak ditukarnya BARU. Barulah RAYA! Kan3x...Tak Gitu! Hehehe...

Nak tahu 6 SEBAB kenapa kena shopping menjelang Raya, meh baca ni:-
1. Inilah masanya untuk dapat benda baru

Kalau bukan sebab Raya, mungkin kita tak akan pun nak bershopping tukar benda baru ni kan.. Macam tak ada arah tujuan je kalau bulan-bulan lain nak bertukar kan... Di masa Raya ni lah kita nak baju baru, seluar baru, beli kereta baru... Best kan!

Dan lagi SEBAB, korang semua baca di link yang Wafa sertakan ni ye...


Semoga korang semua enjoy (^_^). Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Hari Raya. 

No comments:

Recent

recentposts

Random

randomposts